About

Monica Stam-Piebinga


Geboren in Den Haag en opgegroeid op de Veluwe in de gemeente Nunspeet.

Het talent om te kunnen schilderen heeft ze zoals men dat zegt, van haar opa.

Monica heeft al heel wat jaren schilderles achter de rug. Na een aantal omzwervingen kwam ze uiteindelijk bij kunstschilder Koos Baas in Nunspeet uit.


Monica is in haar schilderwerk meer de realist. Zoals het gezien wordt, zoals wij het allemaal zien zo komt het ook op het doek. Fotografisch zegt men ook wel eens oneerbiedig hiertegen.

Begonnen in 1984 met portretten, potloodtekeningen en pen en inkt. Uiteraard op les gegaan om de techniek perfect te leren, dit was in 1985. Eerst een aantal jaren aquarellen, potlood en pen en inkt tekeningen gemaakt. Olieverf blijft toch haar favoriet. Hoewel ze natuurlijk niet schuw is voor alle andere schildertechnieken.


Ook voor schilderopdrachten kunt u bij haar terecht. Vaak komt men met een idee of een foto daar wordt dan weer een mooi schilderij van gemaakt. Tevens geeft zij les aan kinderen en volwassenen.


Erg leuk is het om met kinderen te werken. Te zien hoe zij de wereld om hun heen op papier of doek weten te zetten. Er komt altijd iets anders uit dan dat jij als volwassene verwacht. Dat maakt het juist extra inspirerend. Vooral de verschillende stijlen, maken dat zij er iets bijzonders van weten te maken. Dat er talent onder de kinderen zit, nou dat is een feit.


Door schilderen leer je veel beter om je heen kijken.. Bomen zijn in ineens meer als een stam met bladeren. Je ziet de verschillende kleuren en vormen als je je erin gaat verdiepen. Ook overal om je heen zie je dingen waarvan je ineens een idee voor een schilderij opdoet.  Dan is het de kunst om het gevoel dat je daarbij hebt op papier of doek te krijgen. Het blijft een uitdaging.


Het meeste werk komt vanaf eigen foto’s. Waardoor het schilderij echt iets van jezelf wordt. Een dagje strand  een dagje uit, vakanties leveren alweer voldoende inspiratie om het een en ander uit te werken. Soms heb je zoveel ideeën dat het ook combinaties daarvan kunnen worden.


Bijna alle schilderijen zijn te bekijken op deze website.